Tietoa kylästä

Läyliäisten kylä sijaitsee eteläisen Hämeen eteläisimmässä kolkassa, Lopen kunnan eteläisimpänä kylänä. Omana saarekkeenaan Hyvinkään, Vihtijärven ja Karkkilan kainalossa.

Ohessa tietoa Läyliäisissä myytävänä olevista omakotitalotonteista.

Vaikka Läyliäinen on etymologiansa mukaan kaukana kaikesta (kantasana=läyli, joka tarkoittaa vaikeasti tavoitettavaa, hankalan matkan päässä olevaa) on täältä kuitenkin verraten lyhyt matka lähes mihin tahansa. Jos iskemme vaikkapa Läyliäisten edesmenneen aseman kohdalle kepin maahan ja piirrämme virtuaaliviivalla 100 kilometrin ympyrän, sen sisäpuolelle mahtuvat eteläisen Suomen suurimmat kaupungit, työpaikat ja kauppakeskukset.

Tässä linkki artikkeeliin, jossa vaihtoehtoinen  selitys kylämme nimelle.

Lähimmät kaupungit ovat Karkkila (20 km), Hyvinkää (25 km) ja Riihimäki (30 km). Etäisyydet muihin kaupunkeihin: Hämeenlinna 60 km, Helsinki 60 km, Tampere 130 km, Turku 150 km.

Hallinnollinen asema

Maakunta: Kanta-Häme

Seutukunta: Riihimäen seutukunta
Kihlakunta: Riihimäki
Käräjäoikeus: Hyvinkää
Maistraatti: Hämeenlinnan yksikkö
Verotoimisto: Kanta-Häme, Hämeenlinna
Kelan vakuutuspiiri: Kanta-Häme
Sairaanhoitopiiri: Kanta-Häme
ELY-keskus: Häme

Pelastuslaitos: Kanta-Hämeen pelastuslaitos
Poliisi: Hämeen poliisilaitos
Metsäkeskus: Häme-Uusimaa
Sotilaslääni: Länsi-Suomen sotilaslääni
Puolustusvoiminen aluetoimisto: Kanta-Hämeen aluetoimisto

 

Läyliäisten taajaman alueet

Rekolanpellon asuinalue ja ison tien toisella puolella Soltinmäki, joka on Läyliäisten ” vanhinta” aluetta.

Läyliäisten taajama-alueen asutus on lisääntynyt tuntuvasti viime vuosien aikana. Suurin osa asukkaista asuu omakotitalossa. Läyliäisten taajaman osia ovat Ruunankorpi, Holmanpelto, Sairila, Väänteenmäki, Rekolanpelto ( kuva alla)  ja uutena alueena Karpalisto, jonka tontit saatiin myyntiin kesällä 2008.

 

Läyliäisten haja-asutusalueen osia ovat Maakylä, Järventausta, Soltinmutka, Suivala, Haapastensyrjä, Mustajoki, Niinimäki, Talola, Nuijamäki ja Patoja.

Vuonna 2000 Läyliäisissä oli 1 210 asukasta. Läyliäisissä on myös paljon mökkejä, joista suurin osa sijaitsee Keihasjärven ja Heratuksen alueella.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa