Ajankohtaista

Syyskauden säpinää Läyliäisissä!

Syysillat pimenevät, mutta toiminta kylällä vilkastuu. Syksyn mittaan on luvassa monipuolisia tapahtumia eri ikäisille, ja toivoa sopii, että jokainen löytää omansa.

Tapahtumien sarjan aloittaa Naisten ilta, joka järjestetään Seuralassa pe 26.10 klo 18-21.

Tapahtuman puuhanaisina toimivat Anu Hietanen ja Soili Virtanen. Naiset toimivat omien alojensa itsenäisinä jälleenmyyjinä, mutta ovat verkostoituneet tiivisti lähialueiden muiden toimijoiden kanssa. Naiset ovat selkeästi huomanneet, että verkostoitumisessa ja yhteistyössä on voimaa. Tämäkin tapahtuma kokoaa yhteen Kanta-Hämeen alueen eri yrittäjiä jo kolmannen kerran, mutta ensimmäistä kertaa tässä mittakaavassa ja iltatapahtumana. Naisten illassa on mukana parisen kymmentä eri alan tuote-esittelijää ja paikallista yrittäjää. Loistava tilaisuus siis tukea oman kunnan menestystä! Ostamalla lisäksi herkkuja Läyliäisten Kyläyhdistyksen pitämästä puffetista, tuet koko kylän kehittämistä.

Samana viikonloppuna sunnuntaina kajahtaa lasten karaoke Bar Paroonissa. Kaikille alaikäisille avoin Pizzaa ja Poppia -tapahtuma järjestetään su 28.10 klo 12-15. Tapahtumassa halukkaat saavat laulaa ja laulajien kesken suoritetaan palkintojen arvonta klo 14. Lisäksi 7 euron hintaan lapset saavat nauttia pizzaa ja limua seisovasta pöydästä. Karaokejärjestelyistä vastaa tuttuun tapaan Met-Set Service Markku Metsäsen johdolla. Toivottavasti viime vuosien tapaan tapahtuma saa aikaa yleisöryntäyksen, josko tänä vuonna 100 lapsen raja rikkoutuisi ?

Pyhäinpäivän viikonloppuna la 3.11 on taas aika valaista kadut, tiet ja polut. Tapahtuma on valtakunnallinen ja myös Hämeen Kylät Ry tällä alueella on jo useampana vuonna ollut mukana järjestämässä Valoa kaamokseen -tapahtumaa. Läyliäisten kyläyhdistys tekee myös yhteistyötä Hämeen Kylät ry:n kanssa ja tänäkin vuona kannustamme jokaista yhtenä iltana valaisemaan omaa lähiseutuaan ennen jouluvalojen sesonkikautta. Hämeen Kylät Ry on Kanta-Hämeen kylätoimintayhteisöjen yhteinen yhdistys, edunvalvoja sekä kylien yhteistyöelin. Toiminnan tavoitteena on hämäläinen ja elävä maaseutu eli taas loistava osoitus siitä mitä yhteistyö parhaimmillaan on.

Läyliäisten Rukoushuoneella vietetään tunnelmallista adventtihartautta su 25.11 klo 18 – 18:30. Pappina toimii Sari Salmi Lopen seurakunnasta. Läyliäisten kyläyhdistys tarjoaa tilaisuudessa glögiä. Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita koko perheen voimin. Sisätiloihin voidaan kerralla ottaa 30 hlöä. Muistattehan, ettei Rukoushuonetta lämmitetä talvisin eli pukeutuminen sään mukaan.

Tänä vuonna Läyliäisten kyläyhdistys haluaa tukea tasapuolisesti Läyliäisten yrittäjiä järjestämällä jouluisen Possurastin. Tapahtumalla halutaan tukea yhteisöllisyyttä, paikallista yrittäjyyttä ja kannustaa ostamaan tuotteita/palveluita läheltä. Osallistuminen on erittäin helppoa – kerää leimoja Possurastin -passiin, palauta se ja osallistu kinkkuarvontaan. Tarkempia tietoja ja ohjeita tulossa mm. Läyliäinen.fi -verkkosivuille.

Lapsiperheiden kovasti odottama Joulupukki saapuu Läyliäisten Salelle la 15.12. Pienimuotoista joulutapahtumaa vietetään kaupalla klo 11-13. Lapsille luvassa yllätysohjelmaa ja lisäksi Läyliäisten kyläyhdistys myy ulkona hernesoppaa.

 Toivottavasti tapahtumat keräävät paljon iloista porukkaa kylälle.

Vastaa