Läyliäisten Vauvakahvila voitiin vihdoin järjestää kahden vuoden tauon jälkeen

Läyliäisten vauvakahvila yhdisti vuonna 2020-2021 syntyneet lapset ja huoltajat.

Kuten tiedämme, on koronapandemia vaikuttanut monella tavalla ihmisten elämään ja monia perinteikkäitä tapahtumia on jouduttu perumaan ja siirtämään moneen kertaan. Näin kävi luonnollisesti myös Läyliäisten Vauvakahvilalle.

Tapahtumalla on yli 15-vuotiset perinteet, kun 1990-luvun puolella kyläyhdistyksen silloinen puheenjohtaja Jaana Karmala-Vanamo sai ajatuksen uusien, pienten kyläläisten huomioimisesta. Tapahtumaa on vuosien varrella pidetty eri perhekerhojen yhteydessä tai erillisinä tapahtumina. Keskeisenä osana tapahtumaa on aina ollut antaa jokaiselle lapselle oma kunniakirja osoituksena Läyliäisläisistä juurista sekä herkutella täytekakulla.

 

Perinteitä kunnioittaen vietettiin tämänkin vuoden tapahtuma. Läyliäisten kyläyhdistys ry kutsui vuonna 2020-21 syntyneet lapset huoltajineen kakkukahveille tällä kertaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton iltaperhekerhon yhteyteen to 5.5.2022 klo 17 alkaen.

Tapahtumaan ilmoittautui ilahduttavasti 13 perhettä ja mukavaa puheensorinaa ja vilskettä riitti illan aikana. Myös Läyliäisten Nesteeltä tilattu täytekakku maistui yhdelle jos toisellekin herkkusuulle.

Tapahtuma on vuosittain saanut vanhemmilta hyvää palautetta siitä, miten se kokoaa kyseisen vuoden vauvat ja huoltajat yhteen. On hauska tavata samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja aloittaa jopa elämänmittainen ystävyyssuhde ennen ihan tuntemattoman ihmisen kanssa. Moni myös toteaa, että on helpompi aloittaa kerhoilut lasten kanssa, kun kakkukahveilla on jo hieman tutustunut muihin samanikäisten lasten vanhempiin.

Kyläyhdistys aikoo jatkossakin järjestää kyseistä tapahtumaa aina vuoden alkupuolella sillä onhan jo vuosittaisessa toimintasuunnitelmassakin mainittu yhdistyksen tärkeänä tehtävänä pyrkiä luomaan vahvempaa kylähenkeä ja tervettä ylpeyttä omasta kylästä. Tässä tehtävässä onnistuttiin jälleen kerran.

Läyliäisten kyläyhdistys kiittää kaikkia järjestelyihin osallistuneita  ja toivottaa kaikille tapahtumaan osallistuneille riemukasta kevättä.