Joulunavaus Läyliäisissä 22.11.2014

Viime lauantaina 22.11 Läyliäisten Kyläyhdistys ry järjesti joulunavaustapahtuman yhteistyössä Läyliäisten Salen kanssa. Myös Nesteeltä sai torttukahvit ja autonpesun tarjoushintaan. Tänä vuonna yhteisistä aikatauluhaasteista johtuen muutamia aikaisempina vuosina mukana olleita toimijoita joutui jäämään pois.

Päivätapahtuma järjestettiin tällä kertaa Läyliäisten Salen piha-alueella, joka osoittautuikin oikein toimivaksi erityisesti lasten turvallisuuden kannalta ja ensilumihärmän jäätyä maahan löytyipä pihasta sopiva mäki pulkkailuunkin. Lopen mieslaulajat kajauttivat ensin ilmoille jouluiset sävelet, jonka jälkeen Joulupukkikin vieraili Korvatunturilta. Perheitä oli mukavasti liikkeellä. Liekö syynä ollut juuri tämä valkopartainen, punanuttuinen henkilö, jota lapset kovasti odottivat saapuvaksi. Hänellä oli karkkien jakamisen lomassa aikaa kuunnella niin pienet kuin suuretkin joululahjatoiveet. Myös Läyliäisten VPK:n onnistui kaartaa paikalle kahden pelastuskalustoon kuuluvan ajoneuvon voimin. Erityisesti paloauto kiinnosti pientä väkeä.

Paikalla oli myös mm. donitsimyyjä, Pajuniemen Palviauto ja erilaisten käsitöiden myyjiä. Kuhinaa riitti erityisesti Salen ja Kyläyhdistyksen yhteistyössä järjestämän soppatykkitarjoilun ympärillä. Tarjolla oli vapaaehtoismaksua vastaan hernesoppaa. Erityiskiitos Sakari Ketoselle tämän mahdollistamisesta.

Illalla sammutettiin perinteitä kunnioittaen koko kylänraitilta hetkeksi katuvalot ja niin kylänraitti kuin rukoushuoneenmäkikin valaistiin pelkin ulkosoihduin. Kiitos kaikille soihtuja lahjoittaneille yrittäjille ja kiitos myös soihtuja sytyttämässä olleille sekä sammuneita pois siivonneille henkilöille.

Soihtujen sytyttämisen jälkeen siirryttiin Rukoushuoneelle, järjestyksessä jo neljänteen joulunalushartauteen. Tällä kertaa hartauden piti Lopen seurakunnan seurakuntapastori Laura Launiala. Moni kyläläinen onkin jo ottanut tapahtuman omakseen, mutta tänä vuonna oli ilo huomata, että taas uusia ihmisiä löysi tiensä rukoushuoneenmäelle. Kävijöitä oli  noin viisikymmentä.
Tunnelma Rukoushuoneella oli jälleen kerran lämmin, vaikka salia lämmittivätkin vain kymmenet pienet lyhdyt. Rukoushuoneen pelkistetty, luonnollinen tyyli loivat aivan erityisen tunnelman joka lämmitti mieltä vielä pitkään.

Kiitokset mukana olleille yrittäjille. Yllä mainittujen lisäksi tapahtumaa tukivat K-extra Aallon kauppa, Läyliäisten Sähkö, Taxit Leena Suosilta ja Jaana Toivonen, Taksipalvelu Koljonen sekä V. Leino Oy.

WP_003447 WP_003441 WP_003440