Pienet kylätapahtumat piristävät Läyliäisten kesää

Viimeisten viikkojen aikana Läyliäisissä on ollut useampikin tapahtuma, joka on mukavasti piristänyt kylän elämää. Valtakunnallisena kyläkauppapäivänä la 27.6 Läyliäisten Sale järjesti yhdessä Läyliäisten kyläyhdistyksen kanssa takakonttikirpputorin Salen piha-alueella. Edes epävakaa sää ei saanut kuin yhden  myyjän perumaan tulonsa, joten ostettavaa riitti n. 20 eri myyjän valikoimasta. Tavaraa olikin myynnissä vauvan tarvikkeista aina vanhaan rukkiin asti. Ja sehän koko tapahtuman idea olikin. Saada eri ikäiset ihmiset yhteen nauttimaan mukavasta kylätunnelmasta ja tekemään löytöjä.

Myös paloauton luona riitti kuhinaa koko tapahtuman ajan. Kiitos siis Lopen VPK:n Läyliäisten osaston miehille, jotka olivat tulleet paikalla ja esittelivät kiinnostuneille sammutuskalustoa ja ensiaputarvikkeita. Läyliäisten kyläyhdistys myi tapahtumassa makkaraa ja Sale tarjosi päiväkahvit.

Monena vuonna Teatteri Perä on kiertänyt Karkkilan lähiseutuja ja tuonut mukavan  kotikutoisen kesäteatterinsa pienempien kylien iloksi. Tänä vuonna vuorossa oli neljän hengen voimin esitetty Lapatossun juttuja – esitys. Esityksessä Lapatossu kumppaneineen seikkaili junalla matkustaen ympäri kesäisen Suomen. Esityksessä yhdistyi musiikki, hauskat pienet sketsit sekä yleisön ja näyttelijöiden läheinen kontakti. Läyliäisten kyläyhdistys viidenkymmenen muun katsojan voimin toivottikin teatterilaiset taas ensi vuonna kyläämme esiintymään. On mukavaa, että tällainenkin pieni tapahtuma on jo vakiinnuttanut asemansa Läyliäisten kesässä.

Useampi tapahtuma tullaan Läyliäisissä vielä tulevan kesän aikana järjestämään eri tahojen toimesta. Kyläyhdistys on seuraavan kerran mukana huolehtimassa ti 4.8 järjestettävän iltahartauden teetarjoilusta. Iltahartaus pidetään Läyliäisten rukoushuoneella ti 4.8 klo 20.